20150422

Soal Hati...

Assalamualaikum, Guys :) Lepas sekian lama aku menghilangkan diri, hari ni aku kembali. Bawa post berkaitan dengan hati. Have you been there? Kau berharap pada sesuatu yang belum pasti? Aku pernah. Sungguh laa. Perit rasanyaaa.

Aku tak tahu kenapa aku terlampau percayakan orang lain? Aku biar hati aku sayang orang lain, sedangkan orang tu tak pernah sayang aku. Kenapa aku still nak tunggu dia macam pak pachak pun aku tak tahu. Kawan aku pesan...

'Ann? Trust No One'

Maybe aku patut ambil tindakan macam tu. Tapi, kepala aku ni boleh tahan degil jugaa. Sampai kawan aku marah aku macam ni...

'Tak tahu nak cakap apa lagi, Ann. Aku dah bagi pendapat aku pun, kau tak nak dengar. Macam mana?'

Kenapa aku degil sangat agaknya ehh? Hati aku dah sakit tapi aku tambahkan lagi. Haihhhh. Apa laa nak jadi dekat aku ni. Pernah tak sambil - sambil korang patah hati tu? Orang yang korang pernah sayang datang balik? Mengharap balik pada korang sedangkan hati korang dah pernah terseksa cuba buang perasaan sayang dekat dia yang korang rasa korang takkan dapat dia balik? Dan, dia asyik cakap...

'Aku tak peduli. Yang pasti, aku tak nak hilang kau untuk kali kedua'

Haha. Adakah aku terlampau muda bercerita pasal ni? It just something aku nak luahkan. I guess, bukan ada silap dekat mana - mana pun kan?

Apa pun... Cuma nak pesan dekat Encik Jodoh...

Dear, Awak. Kalau betul awak memang tak nak hilang saya untuk kali kedua? Saya nak pesan satu benda dekat awak. Tolong menangkan hati family saya. Terutama sekali... Mama. Dia pernah cakap dekat saya, dia tak nak saya dengan awak lagi. Mungkin dia terlampau risaukan anak perempuan bongsu dia yang sorang ni. The only daughter yang maybe kecil lagi dalam hati dia. So, keputusan dekat tangan awak. Saya dah pesan ni. May Allah bless you, Encik Jodoh. Sebab semuanya terpulang pada Allah untuk hadirkan saya sebagai yang halal dalam hidup awak atau tidak. Dan, saya tak ada jawapan yang kukuh untuk tu.

Awak selalu pesan dekat saya, bagi masa untuk diri kita betulkan keadaan balik. Sebab masing - masing tengah ubat hati yang terluka. Kan?

Jadi, mungkin masa akan membantu dan masa tu jugaa saya cuma mampu berdoa pada Dia supaya dekatkan saya dengan jodoh yang benar - benar dia akan hadirkan untuk saya. Insha'allah :)

Last but not least, maybe orang nampak aku sado tapi dorang tak tahu sebaliknya macam mana. Yang pasti, mengubat hati yang luka tu payahh sebenarnya. Sangat payahhhh :)

End

No comments:

Post a Comment