20150628

Bukan semua...

Assalamualaikum, guys^^ Alhamdulillah. After a while, ni kira Ramadhan tahun kedua aku berpuasa dengan azam baru. Dalam hati cuma berharap Dia terima apa yang aku buat. Insha'allah :) So, macam mana puasa korang? Moga penuh berkat hendakNya laa kan? ;)

Dah lama tak post entry dalam blog. Berbulan ada rasanya. And, hari ni? Aku kembali. Cewahh. Bunyi macam filem gituu. Kihkihkih :3 Banyak sebenarnya aku nak luahh. Tapi, nanti tak ada sesapaa pun nak layan. Elehh. Macam laa ada orang nak layan kalau pendek pun entry aku ni --' Tak kisah laa. Sekurang - kurangnya, terluah jugaa apa yang aku pendam selama ni.

Pernah tak? Kau rasa kau dah cuba ubah diri kau jadi lebih baik tapi orang lain rasa kebaikan kau tu masih belum cukup untuk buktikan yang kau dah berubah. Bagi dia, perangai kau masih sama. Masih lagi jahat, tak baik dan semuanyaa bukan laa macam malaikat perangai kau tu. Tapi, memang yeaa pun. Kita ni bukan malaikat dan aku ni cuma manusia yang Dia ciptakan tak lepas dari buat silap. Aku sedar tu. Dan, aku... Duduk sendiri tak berdaya nak melawan. Bukan sebab aku tak mampu. Cuma, aku dah tak berdaya nak lawan. Mungkin letih tapi aku gagahkan jugaa sebab aku rasa mungkin dengan cara tu orang akan rasa aku tengah cuba jadi yang terbaik untuk diri dia. Biar laa dia tak nampak and tak puas hati dengan apa yang aku buat pun. Tapi, sekurang - kurangnya? Aku dah cuba. Mungkin?

Orang pesan dekat aku, sabar ada hadnya. Sampai bila nak tahan? Aku cuma mampu senyum je. Aku akan cuba tahan sampai orang tu puas hati. Mungkin? Aku macam tak peka sangat perasaan aku even kadang - kadang tu aku memang rasa nak meraung tapi aku pendamkan je. Sebab apa? Mungkin ni balasan untuk aku atas kesilapan aku yang dulu. Sebab tu, aku biar hati aku ni terus di sakiti. Boleh tak kalau aku cakap macam tu? Boleh laa kan? Sebab dari dulu aku suka fikir yang ni semua balasan untuk aku. Dan, kawan aku pesan dekat aku... Bersabar laa dan terus laa jadi yang setia untuk dia. Dan, sebab tu aku cuba bertahan untuk hari yang seterusnya even aku tahu aku akan rasa sakit sangat. Hahaha --'

Aku sedar aku ni bukan baik sangat. Masih nak menapak nak cari diri aku yang sebenar. Ada orang tak suka pun bila kita cakap - cakap macam ni. Maybe bunyi macam plastik. Tapi, apa yang kita rasa? Sebab tu kita luahkan. Kalau sekarang, kebaikan yang aku cuba buat tu orang rasa aku masih belum layak untuk buat? Tak apa laa. Yang pasti, Dia masih tahu balasan yang terbaik dari Dia untuk aku tu apa. Sebab cuma Dia yang hak atas semuanya dan aku cuma mampu berdoa. Semoga Dia terima. Insha'allah :)

Waktu berbuka dah nak masuk ni. Sebelum tu, biar aku pesan dekat diri aku...

Dear, Hati

Kau kena pastikan kau terus okay
Semua benda ada dugaannya sebelum kau nampak happiness
So, teruskan laa bertahan even kau dah rasa banyak kali benda tu semua
Think positive. Teruskan hidup jadi yang terbaik di sisiNya
Kalau hari ni, kau tak di terima?
Then, bertahan laa sehingga peluang kau nak bahagia tu ada
Insha'allah :)

Okay laa. Selamat berbuka, guys :) May Allah bless and hopefully jumpa balik dekat next post. Insha'allah :)

Wassalam

End

No comments:

Post a Comment